Bio-Hudklinik

Välkommen till Bio-Hudklinik

Mitt namn är Sophia Marino jag är diplomerad hudterapeut och jag har drivit Bio-Hudklinik sedan 1989. Det är viktigt för mig att skapa en god relation med mina kunder då det kan bidra till ett bättre resultat.

På min klinik använder jag enbart biologiska produkter, som serien DSD - Döda Havsprodukter, vars huvudingrediens är vatten från Döda Havet, som innehåller 21 olika mineraler och 30% havssalt. En av mina specialiteter är behandlingar mot acne. I många fall finns det en mineralobalans i botten, saltet ökar cirkulationen och desinficerar, och alla masker är baserade på lera, som finns på botten av Döda Havet.

Under mina år i branschen har mycket hänt. Många har börjat med injektioner av olika slag, vilket ofta ger ett bra - men kortvarigt resultat. Jag rekommenderar kristallslipning (Mikro-dermision) för ett bestående resultat. Behandlingsområdena är acne, utvidgade porer, pigmentförändringar, ärr, slapp och rynkig hy.

Högst betyg i Linköping hos Eniro:

Har du några frågor går det bra att skicka ett e-mail eller att ringa mig på 070-149 64 32.

Varmt välkomna!

Salongen

Sedan jag startade Bio-Hudklinik 1989 har jag flyttat ett par gånger, men när jag såg min nuvarande lokal, visste jag att jag hade kommit hem. Lokalen är belägen på bottenvåningen på Hospitalstorget 3 - mitt i stan. Hospitalstorget är ett av Linköpings äldsta torg och som namnet avslöjar låg här ett sjukhus, så det känns rätt att min klinik är belägen just vid detta torg. Jag har inrett lokalen ljust och sparsmakat för att ge en lugn och rofylld känsla.

Fakta om byggnaden: 24 Juni 1774 föddes biskop Marcus Wallenberg i denna byggnad, gården ägdes mellan 1770-1797 av biskopens far.

Tjänster

Bio-Hudklinik erbjuder följande tjänster:

ACNE-BEHANDLING

Rengöring, peeling, ånga, portömning, högfrekvens och mask. Efter första behandlingen får kunden prov på produkter som mask och fuktkräm. Mask skall appliceras varannan dag, till nästa behandling. Andra behandlingen görs efter ca en vecka - och behandlingen följer samma procedur som första gången. (Redan efter en behandling ska man se resultat.) Jag stämmer av styrkan på masken och även fuktkrämen kontrolleras. Min filosofi är att kunden skall arbeta så mycket som möjligt hemma och enbart komma till mig i den akuta fasen. Tredje gången skall ett klart resultat synas och en genomgång av produkterna sker, så att kunden kan arbeta själv. - Fjärde besöket sker efter ungefär 4 veckor.

HUDSLIPNING

Nu finns lösningen för acneärr, operationsärr, pigmentförändringar, ”trötthetsveck”, bekymmersrynkan, slapp och åldrande hud. Med micro-kristaller är resultatet är bestående - till skillnad från många former av ”injektioner”. Första gången utförs en rengöring med ånga, mask och peeling. Därefter appliceras AHA-syra under en kort stund och därefter utförs slipningsbehandlingen. Kunden återkommer sedan efter cirka en vecka för en ny behandling.

ANSIKTSBEHANDLING

Klassisk: En skön avkoppling med rengörning, peeling, ånga, portömning, massage av ansikte och decoltage, samt avslutande mask. Kunden får prov på mask och fuktkräm.

Exklusiv: Samma behandling som ovan men med längre massage och en extra mask. Och en lätt make-up. Naturligtvis får kunden prover på lämpliga produkter.

GENERANDE HÅRVÄXT - EPILAR

Jag använder mig av en helt ny metod för permanent hårborttagning - EPILAR. Behandlingen är framtagen av en grupp skandinaviska läkare och biokemister - systemet bygger på en avancerad användning av enzymaktivitet. Håren avlägsnas med vax eller epilering, därefter appliceras 2 olika geléer innehållande det kroppsegna enzymet TRYPSIN. Hårmängden reduceras med minst 20% per behandling men man kan bara behandla håret när det befinner sig i den anagena fasen. Till skillnad mot laser fungerar behandlingen på alla hårtyper och hårfärger. Inga biverkningar har rapporterats, då enzymet redan finns i kroppen. Behandlingen är relativt smärtfri och priset är hälften av vad en laserbehandling kostar.

GENERANDE HÅRVÄXT

Epilering: Borttagning av hårstrån med en elektrisk engångsnål. Man går ned i varje hårsäck och ger hårroten en stöt upprepade gånger, så den försvagas och inte kan producera nya hårstrån.

Vaxning: Jag använder ett Azulene-vax. Azulenet utvinnes ur kammomillblomman och är idealiskt för känslig hud. Dess krämiga konsistens förhindrar irritation, minimerar rodnad och lämnar huden mjuk och len.

PARAFFIN BEHANDLING

Klassisk: En skön avkoppling med rengörning, peeling, ånga, portömning, massage av ansikte och decoltage, samt avslutande mask. Kunden får prov på mask och fuktkräm.

Exklusiv: Samma behandling som ovan men med längre massage och en extra mask. Och en lätt make-up. Naturligtvis får kunden prover på lämpliga produkter.